Meteen naar de inhoud

Top 10 Racestoelen

Bij High Level Simracing hebben we onze top 10 racestoelen voor jou op een rijtje gezet. Onze lijst is samengesteld op basis van budget, stevigheid, functionaliteit en uiterlijk. Zo hebben we voor elke simracer, van beginner tot e-sporter, de perfecte racestoel in de aanbieding die aansluit op jouw wensen en behoeften. Dit zijn volgens ons de top 10 beste racestoelen op de markt en we leggen je ook uit waarom.

Top 1

NEXT LEVEL RACING GTTRACK

De Next Level Racing GTTrack Simulator is gebouwd met een volledige race ervaring in het achterhoofd. Als je een serieuze, professionele ervaring wilt vanuit je sim racstoel, dan zal de Next Level Racing GTTrack je verwachtingen overtreffen. De Racing GTTrack wordt ook gebruikt door esports pro’s en in training door professionele racers. Volgens ons zul je geen beter product op de markt vinden dan de Next Level Racing GTTrack. 

Budget
82%
Stevigheid
100%
Functionaliteit
100%
Uiterlijk
95%

Top 2

EXTREME SIMRACING P1 3.0

Als je op zoek bent naar een topkwaliteit sim racestoel, dan is de Extreme Simracing P1 3.0 een uitstekende keuze. Het heeft veel van dezelfde functies als de andere cockpits, maar het is een beetje goedkoper en biedt daarom enorm veel waar voor je geld. De P1 3.0 is compatibel met alle grote simrace merken, waaronder Logitech, Fanatec, en Thrustmaster. Het ondersteunt ook direct drive wielen en load cell pedalen. Daarnaast is de cockpit verstelbaar zodat hij geschikt is voor bestuurders van alle maten. 

Budget
80%
Stevigheid
100%
Functionaliteit
100%
Uiterlijk
96%

Top 3

OPENWHEELER GEN3

OpenWheeler GEN3 is de perfecte sim race cockpit voor iedereen die comfort, veelzijdigheid en betaalbaarheid zoekt. De GEN3 is gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes. Maar ook in een grote ruimte komt de OpenWheeler GEN 3 tot zijn recht dankzij de stevigheid van de racestoel. Dus als je op zoek bent naar een volwaardige racestoel voor een geweldige simrace ervaring dan zit je met de OpenWheeler GEN3 altijd goed. 

Budget
85%
Stevigheid
98%
Functionaliteit
98%
Uiterlijk
90%

Top 4

NEXT LEVEL RACING F-GT

Als het gaat om sim racestoelen, dan is de Next Level Racing F-GT zo authentiek als het maar kan. Deze cockpit wordt gebruikt door professionele racers om te trainen, en met de steun van enkele van de grootste namen in e-sports, is deze cockpit ontworpen om je de meest realistische race-ervaring mogelijk te maken. De mogelijkheid om de stoel te configureren voor zowel GT als Formula racing maakt het een veelzijdige optie, en de compatibiliteit met alle grote merken van sim racesturen betekent dat je de setup kunt gebruiken die voor jou het beste werkt. 

Budget
80%
Stevigheid
100%
Functionaliteit
100%
Uiterlijk
85%

Top 5

EXTREME SIMRACING XT PREMIUM 3.0

Als je op zoek bent naar een top-of-the-line sim race cockpit, dan is de Extreme Simracing XT Premium 3.0 zeker de moeite waard om te bekijken. De stoel is bekleed met een suède-finish kunstleer, en het bevat verstelbare lendensteun en hoofdsteun. De pedalen zijn ook verstelbaar, zodat je ze in de perfecte stand kunt zetten voor jouw rijstijl. Plus, de hele cockpit is ontworpen om zeer stevig en stabiel te zijn, zelfs tijdens de meest intense races. 

Budget
65%
Stevigheid
100%
Functionaliteit
100%
Uiterlijk
90%

Top 6

PLAYSEAT F1 AMG PRO

Op zoek naar de ultieme racestoel? Kijk dan niet verder dan de Playseat F1 Pro AMG! Deze stoel is gemodelleerd naar een echte F1 autostoel, zodat je kunt racen in comfort en stijl. De stevige rugleuning houdt je stevig op je plaats, zelfs tijdens de meest intense races. En omdat het compatibel is met vrijwel elk stuur en pedaalset, kunt je jouw set-up aanpassen aan jouw rijstijl. Dus monteer hem en maak je klaar voor de geblokte vlag! 

Budget
65%
Stevigheid
85%
Functionaliteit
95%
Uiterlijk
100%

Top 7

PLAYSEAT CHALLENGE

De Playseat Challenge is de ideale oplossing als je opzoek bent naar een eenvoudige, opvouwbare racestoel die absoluut doet wat het moet doen en daarin geen steken laat vallen. De ruimte is niet de enige overweging als het aankomt op sim race setups. Ook hoef je voor deze racestoel geen honderden euro’s neer te leggen.

Als je serieus bent over simracen, is de Playseat Challenge een geweldige manier om te beginnen. 

Budget
95%
Stevigheid
75%
Functionaliteit
90%
Uiterlijk
80%

Top 8

NEXT LEVEL RACING F-GT LITE

Ondanks zijn compacte formaat, biedt de Next Level Racing F-GT Lite toch alle functies en functionaliteit die serieuze simracers nodig hebben. De Next Level Racing F-GT Lite kan in zowel GT als Formula configuratie worden gezet, zodat je de meest meeslepende ervaring krijgt, ongeacht welk spel je speelt. Met de Next Level Racing F-GT Lite hoef je niet in te boeten op comfort of functionaliteit. Het is de perfecte oplossing voor sim racers die niet het meeste geld uit willen geven, maar wel een serieuze simrace setup willen hebben. 

Budget
80%
Stevigheid
90%
Functionaliteit
85%
Uiterlijk
85%

Top 9

PLAYSEAT EVOLUTION

De Playseat Evolution is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige en meeslepende rijervaring. Het frame is gemaakt van staal, en de pedaalafstand kan worden aangepast en stevig worden vergrendeld. De hoek en de hoogte van het stuurwiel kunnen ook worden aangepast.

Over het geheel genomen is de Playseat Evolution een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige en meeslepende rijervaring voor een zeer scherpe prijs. 

Budget
90%
Stevigheid
78%
Functionaliteit
90%
Uiterlijk
80%

Top 10

NEXT LEVEL RACING CHALLENGER

De Next Level Racing Challenger is een geweldige budget optie voor een vaste sim race rig. Het ziet er eenvoudig uit, maar heeft alle functies die je sim race ervaring leuker en authentieker maken dan een traditionele racestoel. Het chassis is gemaakt van staal en het stuur is gemonteerd op een enkele kolom in het midden. De Challenger is ook compatibel met de meeste populaire racesturen en pedalen op de markt, zodat je gemakkelijk kunt upgraden als je behoeften veranderen. En omdat het een Next Level product is, kan je er zeker van zijn dat het gebouwd is om lang mee te gaan. 

Budget
98%
Stevigheid
70%
Functionaliteit
85%
Uiterlijk
80%