Meteen naar de inhoud

Top 10 Racesturen

Ben je op zoek naar het beste racestuur om mee te simracen? In deze top 10 racesturen hebben we verschillende racesturen voor zowel de beginnende simracer als de pro-simracer op een rijtje gezet. Dankzij onze beoordeling kun jij altijd de beste keuze maken om een racestuur te kopen die het beste bij jou past.

Top 1

CLUBSPORT STEERING WHEEL FORMULA V2.5

Dankzij de krachtige en nauwkeurige force feedback mechanisme voel je zelfs de kleinste mate van force feedback. Het gigantische bereik van deze force feedback is wat dit stuur zo speciaal maakt. Als je rijdt met dit stuur dan geloof je oprecht alles te voelen wat een echte coureur ook zou voelen op een echt circuit. Elke hobbel in de weg, elke kerbstone, elk blokkerend bandje. Je zal het voelen. 

Design
90%
Functies
95%
Pedalen
90%
Force Feedback
100%

Top 2

FANATEC GRAN TURISMO DD PRO

De Gran Turismo DD Pro is een uitstekend sim-racepakket dat een ongelooflijke race-ervaring biedt voor een onverslaanbare prijs. Dankzij de compatibiliteit met het Fanatec-ecosysteem kun je op vrijwel elk platform racen.  Dit stuur is een must-have voor iedereen die een racestuur wil voor een betaalbare prijs. 

Design
90%
Functies
90%
Pedalen
90%
Force Feedback
90%

Top 3

THRUSTMASTER T-GT ll

De Thrustmaster T-GT ll is een geweldig racestuur met uitstekende force feedback. Met dit stuur gaat Thrustmaster de strijd aan met Fanatec en de T-GT ll wordt geleverd met een stuur, base en pedalen. Daarnaast kun je van dit stuur meer en betere force feedback verwachten dan bijvoorbeeld de T300 van Thrustmaster. Hierdoor heb je altijd informatie en duidelijkheid over wat er gebeurd op het circuit. Daarom is de Thrustmaster T-GT ll een uitstekend stuur om mee te sim racen. 

Design
80%
Functies
80%
Pedalen
80%
Force Feedback
85%

Top 4

THRUSTMASTER T300

De Thrustmaster T300 is een upgrade van de T150 en geeft ook betere feedback waardoor je sneller en consistenter kunt rijden. Bovendien heeft dit stuur riemen in plaats van tandwielen. Dankzij deze riemen ontvang je een betere en duidelijkere force feedback van je stuur. Dit stuur is dus iets duurder dan de T150 / TMX, maar het verschil in kwaliteit is ook absoluut te merken. 

Design
75%
Functies
75%
Pedalen
80%
Force Feedback
75%

Top 5

THRUSTMASTER T248

Als het op race-sims aankomt, hoef je geen duizenden euro’s uit te geven aan de nieuwste en beste hardware. In plaats daarvan kun je je wenden tot enkele van de beste bedrijven in de branche die geweldige producten bieden tegen een fractie van de kosten. Thrustmaster is zo’n bedrijf, en hun T248-racestuur is daar een perfect voorbeeld van.

Dit racestuur zit boordevol functies en biedt uitstekende force feedback, waardoor het een geweldige keuze is voor elke simrace fan. Dus als je op zoek bent naar een geweldig racestuur dat niet al te duur is, dan is de Thrustmaster T248 een goede optie om te overwegen. 

Design
70%
Functies
75%
Pedalen
75%
Force Feedback
70%

Top 6

THRUSTMASTER TMX

De Thrustmaster TMX is een van de beste sturen die je kunt kopen, omdat dit de Xbox versie is van de T150. Het heeft dezelfde functionaliteiten alleen dan met Xbox knoppen. Voor nieuwe simracers is de TMX het stuur die we aanbevelen om jouw simrace carrière mee te beginnen. 

Design
65%
Functies
70%
Pedalen
70%
Force Feedback
70%

Top 7

THRUSTMASTER T150

De Thrustmaster T150 is beschikbaar voor de Playstation en is naar onze mening het ideale stuur om je simrace carrière mee te beginnen.Dankzij de scherpe prijs is dit stuur net iets goedkoper dan de G29 en biedt het naar onze mening net wat meer waar voor zijn geld.

Net als de G29 is dit stuur zeer gebruiksvriendelijk en plug and play. Bij de Thrustmaster T150 krijg je een stuur, base en pedalen die allemaal prima werken. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk en plug-and-play stuur, dan is de T150 de juiste keuze. 

Design
65%
Functies
70%
Pedalen
70%
Force Feedback
70%

Top 8

LOGITECH G920

Als je op zoek bent naar een fatsoenlijk racestuur om je race ervaring te verbeteren, dan is de Logitech G920 een goed stuur om mee te beginnen. De G920 van de Xbox One is gebaseerd op het populaire G29 PS4/PS3/PC-model) en is dus heel vertrouwd, alleen dan met Xbox-knoppen. Daarom is dit stuur, net zoals de G29, een prima stuur om mee te simracen. 

Design
70%
Functies
70%
Pedalen
60%
Force Feedback
70%

Top 9

LOGITECH G29

De Logitech G29 is vrij goedkoop voor een racestuur en daarom een geweldig racestuur voor degene die net beginnen met simracen. Het heeft alle essentiële functies die je nodig hebt in een stuur en de G29 is compatibel met zowel PC als Playstation. De pedalen zijn niet van de beste kwaliteit, maar zijn zeker goed genoeg om jouw simrace carrière mee op te starten. 

Design
70%
Functies
70%
Pedalen
60%
Force Feedback
70%

Top 10

HORI APEX

Hori is een Japans bedrijf dat zich al tientallen jaren bezighoudt met het maken van gaming accessoires. De ervaring die zij hierin hebben opgedaan geeft ze de mogelijkheid om een functioneel en betaalbaar racestuur als de Hori Apex te ontwikkelen.

Design
65%
Functies
70%
Pedalen
60%
Force Feedback
50%