Meteen naar de inhoud

F1 22 Abu Dhabi Setup

We zijn aangekomen bij het laatste circuit van de kalender: Abu Dhabi! Het circuit waar Max Verstappen zijn eerste wereldkampioenschap veroverde in waarschijnlijk het spannendste jaar van de Formule 1. Dit was al op de nieuwe track lay-out van Abu Dhabi en in F1 22 mogen wij hier eindelijk ook op racen. Lees snel verder voor de beste F1 22 Abu Dhabi setup.

Aerodynamica

Met de aanpassing van het circuit heb je nu meer topsnelheid nodig dan de vorige jaren. In mijn F1 22 Abu Dhabi setup ben ik gegaan voor 22-17 vleugels. Met deze afstelling heb je een goede combinatie tussen topsnelheid en genoeg downforce voor de laatste sector. Want hier is het belangrijk om niet als een Latifi in de muur te hangen.

Versnellingsbak

De versnellingsbak staat in deze Abu Dhabi F1 22 setup op 55% on throttle en 52% off throttle. Op Abu Dhabi rijd je lange tijd vol gas, daarom is het belangrijk om goed en snel op je gas te kunnen gaan. Hierdoor heb ik gekozen voor 55% on throttle. 

 

Voor de bochten 2, 3, 13, 14 en 15 is het cruciaal om veel balans in de auto te hebben. Vooral met versleten banden zijn dit bochten waar je de auto snel kan verliezen, daarom heb ik met 52% off throttle iets meer stabiliteit ingebouwd. Met deze stabiliteit kun je sneller door de bochten, helemaal naarmate je banden meer slijten.

Ophangingsconstructie

Ook in deze F1 22 Abu Dhabi setup staat de ophangingsconstructie op rechts, rechts, links, links.

Ophanging

Dan komen we weer aan bij een van de belangrijkste onderdelen van de setup: de ophanging. Deze Abu Dhabi F1 22 setup heeft de volgende ophanging: 3-1, 3-1, 5-7. Ook hierbij staat de achterkant van de ophanging erg laag. Door deze twee keer op 1 te zetten zorg je ervoor dat je de meeste balans in je auto hebt. Dit is zo belangrijk in F1 22, omdat in deze game de achterkant van de auto regelmatig zonder enige waarschuwing weg wil glijden. 

 

De voorkant van de ophanging staan beide keren op 3. Door de ophanging op 3 te zetten in deze F1 22 Abu Dhabi setup zorg je voor een goede rotatie uit de voorkant van je ophanging. Tot slot staat de rijhoogte op 5-7. Hiermee heb je een optimale balans tussen topsnelheid op de rechte stukken en de optimale controle door de bochten.

Remmen

De remmen staan op 100% en 50%.

Bandenspanning

De bandenspanning staat op dit circuit op 22,7 voor en 21,0 achter. Met deze bandenspanning heb je de perfecte temperatuur in je banden. Dit is in deze game rond de 95 graden. Merk je dat de temperatuur in je banden iets te hoog wordt, dan kun je deze natuurlijk iets lager zetten. Wil je de temperatuur in je banden juist verhogen dan kun je de bandenspanning ook lager zetten. De bandentemperatuur is namelijk erg afhankelijk van jouw rijstijl. Daarom kun je in deze Abu Dhabi F1 22 setup de temperatuur van de banden aanpassen naar jouw rijstijl. Probeer er altijd voor te zorgen dat de temperatuur van je banden rond de 95 graden zit.

Dit was mijn F1 22 Abu Dhabi setup. Ik hoop dat deze setup jou heeft geholpen! 

Deze racesetup is mogelijk gemaakt door RDF PLAYS