Meteen naar de inhoud

F1 23 Oostenrijk Setup

Ben je op zoek naar de snelste F1 23 Oostenrijk setup? Zoek dan niet verder, want hier heb ik de beste setup die is geoptimaliseerd voor een race op het circuit van Oostenrijk in de game F1 23. Je kunt deze setup gebruiken tijdens een race op MyTeam, Career Mode, Grand Prix of een online (league) race. Zoals eerder gezegd is dit een race setup en dit betekent dat de auto beter in balans is gebracht voor een race. Ook ligt de bandenslijtage een stuk lager, zodat je competitief bent over een raceafstand van 25% of langer. Wil jij een goede race rijden op de RedBull Ring? Check dan nu mijn F1 23 Oostenrijk setup!

Aerodynamica

Voor de vleugels heb ik 25-18 gekozen in deze F1 23 Oostenrijk setup. Dit is relatief hoog voor een zeer snel circuit, maar ik had hierdoor meer balans tijdens de derde sector. Uiteindelijk zorgde dit er ook voor dat ik met versleten banden een stuk makkelijker kon rijden. Als je het gevoel hebt dat je wat meer topsnelheid nodig hebt, kun je de voor- en achtervleugel met 3 klikken verlagen.

Versnellingsbak

Het differentieel is in deze F1 23 Oostenrijk setup  ingesteld op 55% on throttle en 53% off throttle, wat ideaal is voor een race omdat het je de nodige balans geeft in de snelle bochten van Oostenrijk, zelfs met versleten banden.

Ophangingsconstructie

Voor camber en toe heb ik gekozen voor rechts, rechts, links, links. Een goede afstelling zorgt ervoor dat je bandenslijtage optimaal is. Met deze Oostenrijk F1 23 setup had ik de beste bandenslijtage om zo de gehele race snel te zijn.

Ophanging

De ophanging is altijd één van de belangrijkste onderdelen van een setup. Het zorgt ervoor dat auto goed roteert en goed in balans is. In deze Oostenrijk F1 23 setup heb ik gekozen voor 33-4, 6-2 en 33-40. Hiermee krijg je de rotatie die je wil in de bochten zonder dat de auto te veel rotatie heeft. Oostenrijk heeft niet veel bochten en daarom is het belangrijk om elke bocht perfect te nemen en dat gaat lukken met deze setup voor Oostenrijk in F1 23.

Remmen

De remmen voor Oostenrijk staan op 100% en 57%. Als je merkt dat je achterbanden blokkeren tijdens het remmen, dan kun je 57 verhogen naar 58. Omgekeerd, als je goed kunt remmen dan kun je proberen 57 te verlagen naar 56, want dat is iets sneller!

Bandenspanning

In deze F1 23 Oostenrijk setup heb ik de voorbanden op 22,6 staan en de achterbanden op 20,1. Idealiter wil je dat de temperatuur van je banden tussen de 100 en 105 graden zit. Merk je dat je temperatuur iets lager is, dan kun je deze met 1 of meerdere klikken verhogen. Als je bandentemperatuur te hoog is, dan kun je deze natuurlijk ook een klik lager zetten.

Meer F1 23 setups voor elk circuit

Tot zover mijn F1 23 Oostenrijk setup. Graag lees ik jouw feedback over deze setup in de comments. En wil je nu racen met de beste setups voor elk circuit op F1 23? Check dan nu de website van High Level Simracing, want hier staan de beste setups voor alle circuits. Succes!

Deze racesetup is mogelijk gemaakt door RDF PLAYS