Meteen naar de inhoud

Beginnen met simracen: wat heb je nodig?

De keuze is gemaakt. Je gaat Simracen en hebt hier uiteraard ontzettend veel zin in! Welkom in de wereld van het Simracen! Je bent er mentaal klaar voor, maar hoe begin je nu eigenlijk? Heb je een racestuur nodig? En welke is voor jou dan het beste? Moet je dan ook een racestoel aanschaffen of is dit niet nodig? In welke racegame ga je dan racen… F1 22, Gran Turismo 7 of toch iRacing? Bij High Level Simracing helpen we je op weg met tips en uitleg, zodat jij binnenkort met de snelste wagens over de mooiste en snelste circuits kan racen zoals Zandvoort, Monaco, Silverstone of Spa-Francorchamps! Dus beginnen met simracen: wat heb je nu eigenlijk nodig?

Voor welke sim race game kies je?

Er zijn veel verschillende racegames zoals iRacing, Assetto Corsa, Gran Turismo 7, Forza Motorsport en nog veel meer. Één van de meest populaire racegames is F1 22. In deze racegame race je met de huidige Formule 1 auto’s op de echte circuits zoals Zandvoort, Monaco, Silverstone en Suzuka en kun je jezelf meten met de echte F1 coureurs. Jij wil toch ook weten hoe snel je bent in vergelijking met Max Verstappen of Lewis Hamilton op het circuit van Zandvoort? F1 22 heeft veel opties om offline te racen, maar ook online kun je je meten tegen andere simracers over de hele wereld. In Nederland zijn ook meerdere leagues waar je aan kan sluiten voor een meer georganiseerde structuur en hier kun je deel uitmaken van een community. Check hier de beste simracing games volgens High Level Simracing.

Simracen: controller of toch een racestuur?

Racen met een controller is een prima optie. Echter is de beleving veel groter met een racestuur in je handen, zittend op een racestoel, dan met een controller op de bank. Bij High Level Simracing raden we dan ook aan om een racestuur aan te schaffen. Er zijn veel racesturen op de markt met een groot verschil in prijs, kwaliteit, Force Feedback en design. Welke kun jij nu het beste gebruiken? Kijk op onze pagina met de beste racesturen. Besluit hoeveel je uit wilt geven en kies op basis daarvan een stuurtje die het beste bij jou past. Al deze stuurtjes zijn uitstekend om mee te beginnen dus grijp vooral niet gelijk naar het duurste stuurtje, want deze zal je niet gelijk sneller maken. Voor de echte race ervaring met je net gekochte racestuur is het een goed idee om deze uit te breiden door ook een racestoel zoals de Playseat Challenge aan te schaffen. Deze maakt het mogelijk om je stuurtje en pedalen te bevestigen, zodat je comfortabel kan racen.

Hoe kan je beter en sneller worden in simracing?

Daar zit je dan in je racestoel zit met bijvoorbeeld de Thrustmaster T150! Merk je dat het toch wel lastig is om in de buurt van de snelste tijden te komen? Of voelt die setup toch net niet helemaal lekker aan? Er zijn gelukkig veel mede simracers die hun informatie en kunde delen via social media. Hier kan je tips vinden over hoe je de setup kan verbeteren per circuit, hoe je het beste van je plek weg komt bij de start, welke instellingen het beste zijn in de game en nog veel meer. Buiten dat het leuk is om naar te kijken zul je hier veel informatie vergaren die je zelf weer kan toepassen! Elke tiende telt tenslotte bij het racen. Kijk bijvoorbeeld naar RDF Plays, Kireth Kart of BushiAntz. Gebruik deze kanalen om meer te leren over hoe de auto af te stellen naar jouw wensen. Leer zoveel mogelijk over technieken om goed te starten of om op de snelste manier een circuit te leren. En vooral.. ga zoveel mogelijk rondjes rijden en geniet van het racen met een racestuur of controller! Deel vooral je ervaringen met High Level Simracing en laat ons weten wie of wat jou het meeste heeft geholpen om beter en sneller te worden.

Tot snel op het circuit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *