Meteen naar de inhoud

F1 22 My Team

Sinds 2020 is My Team een daverend succes in de F1 games. In My Team kruip je ook weer in F1 22 in de huid van een teammanager en racer! Dit betekent dat je niet alleen moet racen, maar ook moet helpen bij de ontwikkeling van de auto en financiële keuzes maakt. Als je de verkeerde keuzes maakt, loopt je team het risico ten onder te gaan. Maar als je je kaarten goed uitspeelt, kun je van je team een grootmacht maken die jaar na jaar kampioenschappen wint! Het is een geweldige manier om je te verdiepen in hoe een Formule 1 team werkt, en misschien leer je zelfs wel het een en ander over het managen van je eigen team! Wie weet, misschien kun jij je team wel helemaal naar de top brengen!

F1 22 My Team: de verschillen vs. F1 2021

Het grootste verschil tussen My Team in F1 22 ten opzichte van F1 2021 is dat je nu de keuze hebt om met een groot startbudget en veel ontwikkelingspunten te beginnen. Waar je voorheen nog vastzat aan een laag startbudget en weinig ontwikkelingspunten kun je nu groots inzetten om jouw team te helpen. Dit betekent dat je vanaf dag 1 mee kunt doen voor de overwinning en het kampioenschap. Ook worden spelers nu nog meer geconfronteerd met bepaalde keuzes die invloed hebben op de financiën van het team.

Hoe dit nu precies werkt? Dat gaan we je nu uitleggen. De laatste twee jaar startte je in de F1 games met een auto die gelijk was aan de slechtste auto in de game, vaak was dit de Williams. En dat heeft zo zijn charmes, want je moet op deze manier een flinke inhaalslag. Dit jaar kun je voor F1 22 My Team kiezen uit drie verschillende ‘Entry Status’, namelijk: Nieuwkomer, Uitdager op het middenveld en strijden voor de Titel.

Dit bepaalt de financiën en faciliteiten waarmee je zal starten. De Nieuwkomer zal ongeveer dezelfde positie hebben als we zijn gewend uit de eerdere games. De uitdagers voor het middenveld zullen een auto hebben die gelijkwaardig is aan het middenveld en met de Titel uitdager krijg je direct een auto en de financiële middelen om mee te doen voor de titelstrijd.

F1 22 My Team events

In F1 22 kon je al investeren in je team, maar was dat nog een beetje oppervlakkig. Maar nu in F1 22 heb je nog meer mogelijkheden over hoe je jouw eigen raceteam kunt runnen. Of dat nu investeren is in nieuwe onderdelen of hoe je om wil gaan met een bepaalde personeelskwestie. Je hebt nu veel meer de keuze of je winst wil maken op korte termijn of ga je meer voor een visie over de lange termijn.

Customization in F1 22 My Team

Je team volledig aanpassen naar je eigen wensen was in de voorgaande games nog wel eens lastig. Voor F1 22 zijn er gelukkig veranderingen aangekondigd in de mogelijkheden hoe jij je eigen team kan aanpassen. Zo kun je in F1 22 eindelijk kleur van het ene naar het andere scherm kopiëren. Dit betekent dat je die vervelende kleurcodes niet zelf meer hoeft in te voeren. Ook is er een nieuwe lakafwerking in de livery creator. Hierdoor kun je nu kiezen tussen een glanzende, satijnen, matte of metallic lak voor de raceauto’s.

Hoewel deze mogelijkheden nog steeds vrij basic zijn, is het nog steeds een erg leuke toevoeging van EA en Codemasters.

Race day in F1 22

Ondanks alle toevoegingen blijft het leukste toch altijd de race. En ook tijdens de rae zijn er aanpassingen doorgevoerd in F1 22. De formatieronde is nu interactiever en kun je volledig zelf naar je startopstelling rijden. Dit betekent ook dat je jouw auto nu zo kunt opstellen bij de start om tegen je rivaal te verdedigen of juist direct aan te vallen. 

Daarnaast mogen we de pitstops uiteraard ook niet ontbreken tijdens een race. Ook dit is vernieuwd in F1 22. Je moet nu je entree in de pitbox timen om ervoor te zorgen dat je de perfecte pitstop krijgt. Als dit je goed lukt ben je weer snel weg uit de pitstraat met vier nieuwe banden. Lukt het niet, dan duurt je pitstop ook wat langer dan bij een perfecte pitstop. 

Tot slot kun je tijdens de safety car dankzij de nieuwe broadcast optie het rijden achter de safetycar versnellen.

Jeff stopt ermee in F1 22

Dan eindigen we met verdrietig nieuws. Na 10 jaar dezelfde trouwe stem in je oor te horen van Jeff met tips en voor de support heeft Jeff besloten om in F1 22 te zijn headset op te hangen en te stoppen. Jeff wordt vervangen door Marc Priestley, alias F1 Elvis. Als voormalig race ingenieur voor McLaren is Marc een echte ervaringsdeskundige om jou de beste tips te geven. Marc heeft alle teksten voor de game opgenomen met een echte F1 headset. Hierdoor krijg je een nog grote race beleving als je het spel speelt.

We kunnen dus stellen dat de nieuwe features van My Team een nieuwe dimensie brengen in de F1 games. Dus ga de uitdaging aan en wordt de beste teambaas en een race legende in F1 22. Kun je nog wat tips gebruiken? Bekijk dan onze F1 22 tips pagina voor de laatste tips om jouw rondetijden te verbeteren in F1 22.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *