Meteen naar de inhoud

Alles wat je moet weten over F1 23

Het nieuwe Formule 1 seizoen is alweer even onderweg en dit betekent dat de nieuwe F1 game steeds dichterbij komt. Fans kunnen zich verheugen op F1 23, het 16de deel in de serie. In dit artikel houden we je op de hoogte over alles wat je moet weten over F1 23.

Releasedatum

De officiële releasedatum voor F1 23 is 16 juni 2023, maar wie het spel een paar dagen eerder in handen wil krijgen, kan kiezen voor de F1 23 Championship Edition, die op 13 juni 2023 uitkomt. F1 23 zal beschikbaar zijn voor PlayStation 5, Xbox Series X/S, en PC, en het belooft spelers onder andere nieuwe functies en realistischere gameplay te bieden.

Realistischer rijgedrag

Het rijgedrag van de Formule 1 auto’s is in F1 23 volledig aangepast, waardoor het realistischer is geworden en het racen meer aanvoelt als in de echte F1 auto’s. Dankzij de verbeterde mechanica van het spel is het gemakkelijker geworden om te accelereren zonder tractiecontrole, wat de ervaring van het rijden in een echte F1-wagen nu een stuk beter weerspiegelt. Je kunt het op je gas gaan in F1 23 vergelijken met tractiecontrole op gemiddeld in de voorgaande F1 games. Hierdoor biedt de game nu een meer realistischere rijervaring.

Nieuwe circuits

De ontwikkelaars van het spel, Codemasters en EA Sports, hebben bevestigd dat F1 23 twee nieuwe circuits zal bevatten: het Losail International Circuit in Qatar en het Las Vegas Street Circuit in Amerika.

Het Losail International Circuit heeft een indrukwekkende lay-out met een lang recht stuk dat wordt gevolgd door een reeks snelle bochten en technische secties. Het circuit is 5,38 kilometer lang en heeft in totaal 16 bochten, wat zorgt voor een spannende en uitdagende race-ervaring.

Ondertussen is het Las Vegas Street Circuit, waar in 2023 de eerste Formule 1-race zal plaatsvinden, ontworpen om een deel van Las Vegas Boulevard, beter bekend als de Strip. De auto’s racen langs een aantal iconische monumenten die verlicht zullen worden. Met geschatte snelheden van 340 km/u belooft het Las Vegas Street Circuit een spannend nieuw circuit te worden in F1 23.

Deze circuits komen terug

Hoewel het Shanghai International Circuit in China, Paul Ricard in Frankrijk en Autódromo Internacional do Algarve in Portugal momenteel geen deel uitmaken van de Formule 1-kalender, zullen deze circuits weer terugkeren in F1 23!

Braking Point keer terug in F1 23

Braking Point is een verhaalmodus in F1 2021 die de reis van een jonge coureur volgt van de lagere rangen van de autosport naar de Formule 1. Het speltype is ontworpen om spelers een meeslepende en filmische ervaring te bieden door racen te combineren met een verhaallijn.

Er is nog niet veel bekend over de opvolger van Braking Point, echter is met de
team reveal van Konnersport Racing bevestigd dat Braking Point weer terugkomt.

F1 Life

F1 Life ondergaat een transformatie naar F1 World, wat een nauwere integratie zal hebben met de game. De eerste leaks over deze veranderingen klinken veelbelovend. Hoe dit precies zal uitpakken is nog even afwachten.

F1 23 My Team krijgt een belangrijke update

Volgens een recent leak krijgt My Team in F1 23 een belangrijke update, met een nieuw R&D-systeem en meer nadruk op sponsoring. Hoe deze veranderingen de structuur van het speltype precies zullen beïnvloeden is nog niet bevestigd, maar dat My Team eindelijk weer een update krijgt kan absoluut geen kwaad.

Eindelijk rode vlaggen in F1 23

F1 23 zal eindelijk rode vlaggen bevatten. Dit is de afgelopen jaren één van de grootste wens geweest binnen de community en het is goed om te horen dat deze feature eindelijk wordt toegevoegd. 

Safety Rating geïnspireerd door iRacing

F1 23 krijgt een uitgebreide Safety Rating, geïnspireerd door iRacing. Ook hierbij moeten we nog alle details ontvangen, maar het is goed om te weten dat F1 23 dit serieus neemt. In iRacing is dit systeem ontworpen om veilig en clean racen aan te moedigen. Het berekent de safety rating van een coureur op basis van het aantal incidenten tijdens een race. Als een simracer een incident heeft tijdens een race, wordt de Safety Rating negatief beïnvloed. Aan de andere kant, als een coureur een race zonder incidenten rijdt, verbetert dit de Safety Rating van de coureur. Het systeem beloont dus rijders die clean en netjes rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *