Meteen naar de inhoud

F1 23 release datum is bekend en het is eerder dan ooit!

De langverwachte releasedatum van F1 23 is eindelijk bekendgemaakt, althans als we erkende leaker @billbil-kun op Twitter moeten geloven. Ondanks dat de aankondiging van de game lang op zich laat wachten, lijkt het erop dat F1 23 eerder uitkomt in het jaar dan zijn voorgangers.

Release datum

F1 23 bevat alle teams, coureurs en circuits uit het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2023.  Het spel komt op 16 juni 2023 op de markt en zal de nieuwste toevoeging zijn aan de populaire racegame franchise. De F1 23 game zal beschikbaar zijn voor PlayStation 5, Xbox Series X/S, en PC, en het belooft spelers onder andere nieuwe functies en realistischere gameplay te bieden.

 

EA Play-leden en degenen die de F1 23 Champions Edition vooraf hebben besteld, kunnen echter drie dagen eerder aan de slag, op 13 juni 2023. Dat je eerder met de game aan de slag kan is natuurlijk een geweldige stimulans om de Championship Edition aan te schaffen.

F1 23 Championship Edition

Buiten dat je de F1 23 Championship Edition eerder kunt spelen wordt deze vaak ook geleverd met exclusieve extraatjes. Als we afgaan op de afgelopen jaren kunnen we PitCoins, nieuwe iconen voor My Team en extra content verwachten om jouw coureur mee aan te kleden. Denk hierbij aan extra petjes, helm designs, race outfits en meer. 

Braking Point keer terug in F1 23

Braking Point is een verhaalmodus in F1 2021 die de reis van een jonge coureur volgt van de lagere rangen van de autosport naar de Formule 1. Het speltype is ontworpen om spelers een meeslepende en filmische ervaring te bieden door racen te combineren met een verhaallijn.

In Braking Point kruipen spelers in de huid van een jonge coureur genaamd Aiden Jackson, die op een missie is om naar de top van de Formule 1-wereld te stijgen. Onderweg moeten spelers verschillende uitdagingen het hoofd bieden, zoals felle rivaliteit met Devon Butler, teampolitiek en omgaan met de media, terwijl je deelneemt aan races over de hele wereld.

Er is nog niet veel bekend over de opvolger van Braking Point, echter is met de team reveal van Konnersport Racing bevestigd dat Braking Point weer terugkomt. 

De onthullingstrailer

Naast de terugkomst van Braking Point belooft F1 23 de bestaande gameplay-elementen te verbeteren, waaronder een realistischere wagenbesturing, verbeterde graphics en verbeterde AI. Hier is nog weinig over bekend, maar de aankondiging van de releasedatum heeft de spanning alleen maar vergroot. Gelukkig kunnen we de onthullingstrailer van F1 23 via deze link bekijken op de YouTube pagina van EA Sports F1.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *