Meteen naar de inhoud

Welke nieuwe circuits zitten er in F1 23

Nu de releasedatum van F1 23 steeds dichterbij komt, staan fans van het populaire racespel te popelen voor meer informatie over de nieuwe functies en updates die de nieuwste editie zal bevatten. Een van de leukste veranderingen in racegames is de toevoeging van nieuwe circuits. Nieuwe circuits geven simracers weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om hun race skills te testen. Welke nieuwe circuits zitten er in F1 23? High Level Simracing zet de nieuwe banen voor jou op een rijtje. 

Twee nieuwe circuits in F1 23

De ontwikkelaars (Codemasters en EA Sports) van F1 23 hebben bevestigd dat er twee nieuwe circuits aan het spel zullen worden toegevoegd: Losail International Circuit in Qatar en Las Vegas Street Circuit in Amerika. Laten we deze circuits eens nader bekijken en kijken wat simracers kunnen verwachten als ze het virtuele asfalt betreden.

Losail International Circuit

Losail International Circuit is een wereldberoemd motorsport faciliteit in het woestijnlandschap van Qatar. Het circuit werd geopend in 2004 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen voor motorsportliefhebbers over de hele wereld.

Losail International Circuit staat bekend om zijn indrukwekkende layout, met een lang recht stuk dat wordt gevolgd door een reeks snelle bochten en technische secties. Het circuit is 5,38 kilometer lang en heeft in totaal 16 bochten.

In 2021 won Mercedes-coureur Lewis Hamilton de race voor Red Bull-coureur Max Verstappen, terwijl Alpine’s Fernando Alonso zijn eerste podium scoorde sinds de Grand Prix van Hongarije van 2014.

Las Vegas Street Circuit

Het Las Vegas Street Circuit in Nevada (Amerika) zal in 2023 zijn eerste Formule 1-race houden. Het circuit is ontworpen om een deel van Las Vegas Boulevard, algemeen bekend als de Strip, in zich op te nemen. De auto’s zullen langs verschillende lokale monumenten rijden die ’s nachts verlicht zullen zijn. De stad heeft de Formule 1 wettelijke toestemming gegeven om de wegen voor de race te gebruiken voor een periode van 10 jaar.

Toen de race in maart 2021 werd aangekondigd, bestond de lay-out van het circuit uit 14 bochten. Later werd een chicane toegevoegd, waardoor het aantal bochten op 17 kwam. Het circuit is 6,1 kilometer lang, inclusief bijna twee kilometer langs de Strip waar de auto’s op volle snelheid zullen rijden. Officiële schattingen voorspellen dat de auto’s 340 km/u zullen halen.

China, Frankrijk en Portimao komen weer terug in F1 23

Ondanks dat het Shanghai International Circuit in China, Paul Ricard in Frankrijk en Autódromo Internacional do Algarve in Portugal niet meer op de Formule 1 kalender staan, komen deze circuits terug in F1 23!

Met drie circuits die weer terugkeren en de toevoeging van twee nieuwe circuits in F1 23 zal elke simracer enthousiast worden. Vooral Losail wordt door velen gezien als een prachtig en uitdagend circuit om over te racen. F1 23 belooft weer een geweldig spektakel te worden met snelle, uitdagende en spannende circuits. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *