Meteen naar de inhoud

F1 22 België Setup

Ben je op zoek naar een snelle en stabiele setup voor Spa in F1 22? Bij High Level Simracing hebben wij de beste F1 22 België setup voor jou! Deze setup is gemaakt samen met RDF Plays, zodat jij er zeker van kan zijn dat je met de snelste setup voor Spa kunt racen in F1 22.

Aerodynamica

Op Spa hebben we in F1 22 2-1 vleugels staan en dit is weinig, heel erg weinig. Het circuit van Spa heeft veel lange rechte stukken en daarbij is het hebben van een goede top snelheid enorm belangrijk. Je zal in de tweede sector misschien wat tijd verliezen, maar in sector 1 en 2 zal je zo veel tijd winnen dat je het verlies in de tweede sector weer goed maakt. Daarnaast hou je met een lagere vleugelafstelling ook meer ERS over. Dit is cruciaal op het circuit van Spa, want als jij meer ERS over houdt dan je concurrenten is de kans groot dat je een stuk sneller bent. Daarom is er gekozen voor een lage vleugelafstelling in onze F1 22 België setup.

Versnellingsbak

De versnellingsbak op Spa staat op 54% on throttle en 52% off throttle. Door de on throttle op 54% te zetten kun je met meer vertrouwen op je gas gaan. Dit werkt vooral erg goed in bocht 1, of de laatste chicane van het circuit van Spa. In onze F1 22 België setup staat off throttle op 52%. Door dit op 52% te zetten heb je meer balans in de auto tijdens het ingaan en halverwege van de bocht. Dit is vooral erg fijn tijdens de snelle bochten op Spa, want je wilt niet dat je hier de auto verliest. Want als je in een van de snelle bochten op Spa de controle over de auto kwijt raakt is de kans groot dat je hard in de muur terecht komt.

Ophangingsconstructie

In onze F1 22 Spa setup staat deze op rechts, rechts, links, links.

Ophanging

De ophanging voor Spa staat in onze F1 22 België setup op 3-1, 4-1 en 11-5. Door de voorkant van de ophanging wat lager te zetten zorg je voor meer rotatie. Dit kan absoluut geen kwaad, want met maar 2-1 vleugel haal je weinig rotatie uit je aerodynamica.
De achterkant van de ophanging staat op 1. Dit vind je op veel circuits terug en dat komt, omdat je in F1 22 zoveel mogelijk stabiliteit wilt creëren aan de achterkant van je auto. Je kan ook voor meer vleugel kiezen, maar dan ben je langzamer op de rechte stukken en dat wil je niet in deze game. Want een hoge top snelheid is in deze game erg belangrijk om snel te zijn. Door de achterkant van je ophanging op 1 te zetten zorg je voor de meest stabiele achterkant wat je kan halen uit je ophanging.
De rijhoogte staat op 11-5. Dit is vrij hoog, vooral de voorkant. Hiervoor is gekozen, omdat je op deze manier de kerbs kunt aanvallen in België. Om snel te zijn in België moet je over de kerbs rijden en hier ook vertrouwen in hebben. De kerbs in België zijn vrij hoog, dus met een lagere afstelling zal je bottomen of schade oplopen. Daarom is een hoge rijhoogte belangrijk in een goede F1 22 België setup.

Remmen

De remmen staan op Spa op 100% en 50%. Dit is de snelste manier in F1 22 en daarom is hier ook voor gekozen in onze F1 22 Spa setup.

Bandenspanning

De bandenspanning staat op 22,7 voor en 21,2 achter. Met deze bandenspanning komt de temperatuur van je banden rond de 95 graden, wat ideaal is in F1 22. Merk je dat je temperatuur te hoog wordt, dan kun je de bandenspanning met 1 klik verlagen. Wordt de temperatuur van je banden te laag, dan kun je de bandenspanning met 1 klik verhogen. Probeer er altijd voor te zorgen dat je banden rond de 95 graden zitten tijden een race.

Deze racesetup is mogelijk gemaakt door RDF PLAYS