Meteen naar de inhoud

F1 22 Engeland Setup

Ben je op zoek naar de beste F1 22 Engeland setup? Zoek dan niet verder, want bij High Level Simracing hebben we samen met RDF Plays de beste setup voor Silverstone voor jou. Laten we meteen in de aerodynamica duiken van deze Engeland setup voor F1 22.

Aerodynamica

Op Silverstone hebben we 13-9 vleugels staan. Ook hierbij kiezen we voor iets meer top snelheid, omdat je een groot gedeelte van dit circuit bijna vol gas rijdt. Van Copse, de beruchte bocht waar Max Verstappen en Lewis Hamilton met elkaar crashte tot en met Vale is Silverstone bijna volledig vol gas. Daarom is een goede top snelheid op dit circuit belangrijk. Met onze F1 22 Engeland setup heb je dat en kun je goed aanvallen en verdedigen.

Versnellingsbak

De versnellingsbak staat in onze afstelling op 55% on throttle en 51% off throttle. Vooral de off throttle is belangrijk hier op Engeland, want als je deze op 50% laat staan dan heb je te veel rotatie in de auto waardoor de kans groot is dat je spint. De combinatie van 55% en 51% werkt perfect op Silverstone voor snelheid en een stabiele auto.

Ophangingsconstructie

Deze staat, net als op bijna elk ander circuit, op rechts, rechts, links, links.

Ophanging

Dan gaan we nu kijken naar de ophanging. De ophanging is altijd enorm belangrijk voor een goede setup en voor deze F1 22 Silverstone setup hebben we de ideale combinatie gevonden tussen stabiliteit, snelheid en controle. De ophanging staat op 4-1, 6-1 en 7-3. Met deze ophanging heb je een goede rotatie door de bochten en kun je vanwege de wat zachtere ophanging ook goed over de kerbs rijden.
De achterkant van de ophanging staat twee keer op 1. Dit zorgt weer voor de maximale stabiliteit aan de achterkant van de auto. Een stabiele achterkant in F1 22 is enorm belangrijk, omdat in deze game de achterkant van de auto vaak weg wil glijden. Door de ophanging op 1 te zetten zorg je ervoor dat je auto zo stabiel mogelijk is en je zoveel mogelijk controle hebt.
Tot slot de rijhoogte, deze staat op 7-3. Ook hierbij merk je dat de rijhoogte aan de voorkant wat hoger is. Dit is gedaan, zodat je goed over de kerbs kan rijden in Magotts en Becketts. Ook was deze hoogte ideaal voor de laatste chicane op het circuit. Met deze rijhoogte kun je de bochten goed aanvallen en zo veel tijd winnen.

Remmen

De remmen staan op Silverstone op 100% en 50%. Dit zie je ook terug op alle andere circuits in deze game.

Bandenspanning

Dan als laatste de bandenspanning en deze staat op 23,0 voor en 21,5 achter. Met deze bandenspanning komt de temperatuur van je banden rond de 95 graden, wat ideaal is in F1 22. Merk je dat je temperatuur te hoog wordt, dan kun je de bandenspanning met 1 klik verlagen. Wordt de temperatuur van je banden te laag, dan kun je de bandenspanning met 1 klik verhogen. Probeer er altijd voor te zorgen dat je banden rond de 95 graden zitten tijden een race.

Deze racesetup is mogelijk gemaakt door RDF PLAYS