Meteen naar de inhoud

F1 22 Mexico setup

We komen steeds meer aan bij het einde van de Formule 1 kalender, maar voordat het zo ver is gaan we racen op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Ben jij op zoek naar de beste F1 22 Mexico setup? Dan zit je goed bij High Level Simracing! Dit is onze Mexico F1 22 setup, waarbij jij de strijd aan kunt gaan met jouw concurrenten. Laten we beginnen!

Aerodynamica

Het circuit van Mexico staat natuurlijk bekend om het enorm lange rechte stuk, daarom is het belangrijk dat je hiermee rekening houdt met het afstellen van je auto. High Level Simracing heeft met deze F1 22 Mexico setup gekozen voor 23-18 vleugels. We hebben op dit circuit voor vrij veel downforce gekozen, omdat op het lange rechte stuk na, de rest van het circuit vrij bochtig is. Door sector twee en drie heb je veel downforce nodig en daarom is het zoeken naar de optimale combinatie tussen snelheid op de rechte stukken en door de bochten. Voor deze F1 22 Mexico setup zijn we uitgekomen op 23-18 aerodynamica, omdat je dan vaak uit de DRS kan rijden bij je concurrenten in de tweede en derde sector.

Versnellingsbak

De versnellingsbak staat op 55% on throttle en 52% off throttle. We hebben gekozen voor 55%, omdat dit voor ons het ideale percentage was om goed en snel op je gas te kunnen gaan. Vooral bij het uitkomen van de laatste bocht wil je snel en comfortabel op je gas kunnen gaan, want met een rechte stuk van 1,2 kilometer kun je hier veel tijd winnen.  

 

Off throttle staat op 52%. In onze Mexico F1 22 setup hebben we hiervoor gekozen om de auto de meest optimale balans te geven in sector 2 en 3. Dankzij de vele bochten die elkaar snel volgen in deze sectoren, verschuift het gewicht van de auto continu van links naar rechts en weer terug. Als je banden slijten kan het voorkomen dat je auto wil gaan glijden tijdens het ingaan of halverwege de bocht. Om de auto meer stabiliteit te geven hebben we in onze Mexico F1 22 setup de off throttle verhoogt naar 52%.

Ophangingsconstructie

Voor de ophangingsconstructie op het Autódromo Hermanos Rodríguez hebben wij gekozen voor rechts, rechts, links, links.

Ophanging

Voor onze F1 22 Mexico setup staat de ophanging op 1-2-1-1-4-7. Ook hier merk je dat de ophanging vrij zacht staat afgesteld. Dit zorgt weer voor de meest optimale tractie uit de bochten, maar ook kun je de eerste drie bochten op dit circuit echt aanvallen met deze ophanging. Om snel te zijn op Mexico is het belangrijk om de eerste drie bochten zoveel mogelijk af te snijden. Hierdoor moet je vol over de kerbs rijden en daarom staat de ophanging zacht afgesteld. Tot slot staat de rijhoogte op 4-7. Met deze rijhoogte kun je zonder problemen over kerbs rijden en hoef je ook niet bang te zijn voor schade of dat je spint. 

Remmen

De remmen staan op 100% en 50% in deze Mexico F1 22 setup.

Bandenspanning

Voor de bandenspanning is er gekozen voor 22,5 voor en 20,7 achter. Met deze bandenspanning komt de temperatuur van je banden rond de 95 graden, wat ideaal is in F1 22. Merk je dat je temperatuur te laag wordt, dan kun je de bandenspanning met 1 klik verhogen. Probeer er altijd voor te zorgen dat je banden met deze F1 22 Mexico setup rond de 95 graden zitten tijden een race.

Deze racesetup is mogelijk gemaakt door RDF PLAYS