Meteen naar de inhoud

F1 22 Amerika Setup

Ben je op zoek naar de beste F1 22 Amerika setup? Check dan nu onze setup voor COTA. Met onze Amerika F1 22 setup heb jij de optimale setup om te domineren op het circuit van Texas. Zoals altijd is onze setup gemaakt in samenwerking met RDF Plays, op deze manier kun jij er zeker van zijn dat jij racet met de meest optimale setup voor Amerika.

Aerodynamica

In deze F1 22 Amerika setup hebben wij gekozen voor 45-36 vleugels. Het is belangrijk om op dit circuit een goede combinatie te hebben tussen een hoge topsnelheid en downforce. Net zoals op Japan heeft COTA in de eerste sector een Esses. Deze vinden wij bij High Level Simracing iets minder legendarisch dan Japan, maar dit betekent natuurlijk nog steeds dat je snel moet zijn door deze bochten. Daarnaast heb je in de laatste sector genoeg bochten waar je ook weer veel downforce nodig hebt. De reden dat wij de vleugels niet hoger hebben gezet in onze Amerika F1 22 setup is, omdat je twee lange rechte stukken hebt in Texas. Als je hier met te veel vleugel rijdt, dan kun je niemand inhalen op de rechte stukken of ben je zelf een sitting duck en word je zelf aan alle kanten ingehaald.

Versnellingsbak

De versnellingsbak staat op 55% on throttle en 51% off throttle. Voor deze F1 22 Amerika setup hebben wij gekozen voor 51% off throttle, omdat dit je meer stabiliteit geeft tijdens de bochten als je geen gas geeft. Dit geeft je veel meer vertrouwen om de bochten op COTA aan te vallen. Een goed voorbeeld hiervan is de één na laatste bocht, omdat je met deze afstelling zeker weet dat de auto precies doet wat jij wil. 


On throttle staat op 55%. Voor een goede setup op COTA is het belangrijk dat je snel op je gas kunt gaan. Vooral in sector 3, waar het er wild aan toe ging tijdens de Esports race tussen Jarno Opmeer, Thomas Ronhaar, Brendon Leigh en Bari Boroumand, is het belangrijk om snel op je gas te kunnen gaan.

Ophangingsconstructie

De ophangingsconstructie staat in onze Amerika F1 22 setup op rechts, rechts, links, links.

Ophanging

Zoals we al vaker hebben gezegd is de ophanging cruciaal voor de beste setups in F1 22. Ook voor deze Amerika F1 22 setup is de ophanging enorm belangrijk voor een optimale afstelling van de auto. Voor dit circuit hebben wij gekozen voor 1-1-1-1-5-6. Dit houdt in dat de ophanging voor elk onderdeel op 1 staat. Dit zorgt voor de meest zachte afstelling van de ophanging. Dit zal je ook echt nodig hebben op Amerika, omdat je hier vaak over de kerbs wil rijden. Als je de ophanging harder zet, dan wil de auto soms vervelend van de kerb stuiteren waardoor je veel tijd verliest. Ook zorgt de zachte ophanging voor de meest optimale tractie uit de bochten. 

De rijhoogte staat op 5-6 en hiermee kun je de bochten van Amerika goed aanvallen en over de kerbs rijden. Zoals al eerder gezegd is dit enorm belangrijk voor een optimale F1 22 Amerika setup.

Remmen

De remmen staan in deze Amerika F1 22 setup op 100% en 50%. Dit is ook op COTA de snelste manier om te racen.

Bandenspanning

De bandenspanning staat op dit circuit op 22,5 voor en 20,5 achter. Deze staan net zoals op andere circuits meer veel bochten erg laag. Voorbeelden hiervan zijn Japan of Zandvoort. Op dit soort circuits, met veel bochten, loopt de temperatuur in je banden snel omhoog. Je wil ervoor zorgen dat de temperatuur in je banden niet boven de 95 graden komt, daarom kies je ook hier voor een lage bandenspanning.

Deze racesetup is mogelijk gemaakt door RDF PLAYS